The Cocktail Party

Nagy nyári visszaszámlálás, avagy hogyan hozzuk magunkat tökéletes formába a strandszezonra

Rómát sem egy nap alatt építették, így mi se várjuk, hogy elég egy csettintés, és mint a mesében a hercegnő, azonnal tökéletes, “strandkész” alakot öltünk. De egy kis odafigyeléssel, és előkészülettel könnyen és gyorsan szuper formába hozhatjuk magunkat a bikini szezonra, vagy éppen a várva várt nyaralásra. 

Az utolsó dolog, amire az ember vágyik a várva-várt nyaralásra való megérkezéskor az az, hogy egy helyi szépségszalont kelljen felkeresnie egy kis gyantázás, vagy pedikűr miatt. Érdemes tehát előre tervezni, és magunknak egy kis időt hagyni ezekre a dolgokra még az indulás előtti napokban. 

Beautiful-Woman-Sunbathing-And-Relaxing-On-A.jpg

2 hét az indulásig

Test

Bár természetesen csodákra két hét alatt senki sem képes, de azért jelentős korrigáció érhető el ennyi idő alatt is. Ilyenkor érdemes egy számunkra megfelelő méregtelenítést beiktatni. Nemcsak a nem kívánt plusz kilóktól szabadít meg minket, hanem a felhalmozott méreganyagokat is kiüríti szervezetünkből, hogy egészségesen indulhassunk neki a nyaralásnak. Érdemes a reggeli kávéról is lemondanunk, helyette inkább vegyünk egy hideg zuhanyt, hogy gyorsabban menjen az ébredés. Ez az apró változtatás nem kerül semmibe, mégis nagyon hatékony, mivel növeli a bőr feszességét, és csökkenti a narancsbőrt is. Természetesen a testmozgás sem maradhat el, legkésőbb az utazás előtt 2 héttel érdemes ezt is elkezdeni, ha valóban látványos hatást szeretnénk elérni. Irány az edzőterem, vagy a közeli park, ha lehet minden nap!

Láb

Érdemes a nyári szezont kezdeni és lezárni egy alapos, teljes körű pedikűrrel. Segítségével szempillantás alatt megoldhatjuk a láb problémát, és egy akár egy tartós, a bikinihez passzoló géllakk segítségével a lakkozás gondja is lekerül a vállunkról. 

Bőr

Mivel a nyaralás alatt szinte minden időt a tűző napon tölt az ember, így egyrészt érdemes erre felkészíteni bőrünket azzal, hogy fokozatosan elkezdjük hozzászoktatni a napsugarakhoz, hiszen nem célszerű már az első napot egy csúnya leégéssel kezdeni. Másrészt, hogy az arcbőr kellően feltöltődjön a nagy napozás előtt, érdemes egy tisztító, hidratáló és regeneráló arckezelést beiktatni. Ez kellően táplálja a bőrt, így az ellenállóbb lesz a nap szárító sugaraival, és a sós, vagy éppen klóros vízzel szemben. 

Women-and-Medical-2.jpg

1 hét az indulásig

Szemöldök

Figyelembe véve, hogy valószínűleg a nyaralás alatt több kép készül bárkiről, mint az év többi részén együttvéve, érdemes nem bozontos szemöldökkel mosolyogni a kamerába. Körülbelül az indulás előtt egy héttel érdemes ez ügyben egy kozmetikust felkeresni, aki szakszerűen kezelésbe veszi a dolgot. És, ha már a szakembernél járunk, egy tartós szempilla festés is praktikus lehet, hiszen egyrészt megspóroljuk vele a reggeli sminkidőt, másrészt ez tuti nem fog elfolyni, ha egy kis búvárkodáshoz támad kedvünk.

Haj

Hajunk festéséről, vágásáról és ápolásáról is érdemes már a nyaralás előtt néhány nappal gondoskodnunk. Pláne, ha festésre is szükségünk van, nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni és kockáztatni. Mint ahogyan bőrünk, hajunk is érzékeny lehet a nap káros sugaraira és a klóros, vagy sós vízre, így jó, ha időben, még otthon elkezdjük táplálását a hajtípusunknak megfelelő pakolásokkal, és olajokkal. Ne felejtsünk el ezekből magunkkal is vinni, valamint a káros sugarak ellen védő, UV szűrővel rendelkező készítményt beszerezni.

beautiful-woman-face.jpg

2 nap az indulásig

Bőr

Szerezzünk be, vagy akár készítsünk magunk házilag durva sóból és olajokból bőrradírt. Fontos, hogy eltávolítsuk az elhalt bőrréteget, ezáltal egy egyenletes, gyönyörű barnulás lehetőségét adva bőrünk számára. Ne felejtünk megfelelő fényvédő, illetve napozás utáni, hidratáló készítményeket beszerezni és magunkkal vinni.

Manikűr/pedikűr

Ha nem a tartós, géllakk formát választottuk, akkor az indulás előtt 1-2 nappal érdemes az utolsó igazítást, és a lakkozást elvégezni. Akár színesebb, extrémebb változatot is bevállalhatunk, hiszen nem a fő cél, hogy a nyaralás alatt elfelejtsük a munkát és a szürke hétköznapokat, és igazán jól érezzük magunkat!

Gyantázás

Ezt is érdemes az utolsó 1-2 napra hagyni, hogy valóban sokáig tartson. Akár otthon, magunknak is elvégezhetjük a drogériákban kapható, számos lehetőség segítségével, ám, ha valóban szép és tartós hatást szeretnénk, érdemes egy kozmetikust felkeresni. Ne felejtsük el utána hidratálni bőrünket!

manicure_pedicure.jpg

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!