The Cocktail Party

Újabb trendi péksütemény Amerikából: a croissant-fánk

A macaron és cupcake ideje lejárt, mostanra egy egészen új trendi édesség tartja lázban az egész világot. A cronut egy újabb hibrid péksütemény, tulajdonképpen nem mást, mint a croissant és a fánk keresztezése. És ami a legjobb benne, hogy nemsokára már itthon is kapható, így bármikor megkóstolhatod!

cronut.jpg

A különleges sütemény New Yorkból indult hódító körútjára, mára már a Hong Kong-i, a melbourne-i, és a Los Angeles-i cukrászok között is hatalmas érdeklődés övezi. A cronut speciális vékony tésztából készül, melyet szőlőmagolajban sütnek meg, majd rózsacukorba forgatják, megtöltik vaníliakrémmel, végül pedig rózsacukormázzal kenik be a tetejét. 

cronut 8.jpg

A süteményt Dominique Ansel New York-i séf fejlesztette ki, bár még friss találmány, mostanra óriási vihart kavart a sütemények világában, és hatalmas érdeklődés övezi. Olyan finomság, amit állítólag kár kihagyni! A New York-i pékség előtt állítólag már 5:30-tól megkezdődik a sorban állás, a 8 órás nyitást követően pedig néhány perc alatt elfogynak a cronutok. A süteményből egy darab 5 dollárba kerül, vagyis átszámítva kb. 1000 Ft-ba. 

cronut5.jpg

A trendi péksütemény hamarosan itthon is kapható lesz, a cronut hivatalos magyarországi Facebook oldalán nemsokára megtudhatjátok, hogy mikor és hol kóstolhatjátok meg!                                      Íme: https://www.facebook.com/cronutmagyarorszag

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!