The Cocktail Party

Így óvd egészséged és csontjaid a tavaszi hónapokban

Most, hogy végre magunk mögött hagytuk a szürke, fázós téli hónapokat, egyre többen érzünk késztetést arra, hogy kimenjünk a szabadba és a gyönyörű, tavaszi napsütésben mozogjunk egy kicsit. Nem csoda, hiszen a hideg téli hónapok alatt könnyű ellustulni, pedig a mozgás ugyan olyan fontos szerepet játszik egészségünk, jó közérzetünk fenntartásában, mint az egészséges, vitaminokban gazdag táplálkozás. E kettő egymást tökéletesen kiegészítve járul hozzá ahhoz, hogy szervezetünk könnyedén vehesse fel a harcot a tavaszi fáradtsággal, a változékony idő miatt kialakuló megfázásokkal, valamint az élet adta nehézségekkel, mint a munkahelyi stressz, vagy az erőteljes fizikai, illetve szellemi igénybevétel. Még sajnos nincs lehetőségünk a kertből szedett friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztására, ám aggodalomra semmi ok, mivel szakemberek kifejezetten ezekre a nehezebb időszakokra fejlesztették ki az „egészséges csontokért” vegyes gyümölcslevet, melynek segítségével könnyedén óvhatjuk csontjainkat, valamint mindig formában és egészségben tudhatjuk magunkat.

Egészséges mozgás- egészséges csontok

Csontjaink egészségét támogató vitaminok

Sokan nehezen veszik rá magukat a mozgásra, azonban szervezetünk, csontjaink számára elengedhetetlen a sport, mivel jelentős mértékben csökkenti az elhízás, valamint számos betegség kialakulásának kockázatát, ezen kívül rendkívül pozitív hatással bír lelkiállapotunkra, illetve szellemi teljesítményünkre. Szinte mindegy milyen mozgásformát választunk magunknak, a futás, a kerékpározás, az erősítés, az úszás, vagy a kirándulás, sőt a séta is felbecsülhetetlen jelentőséggel bír csontjaink és szervezetünk egészségének megőrzése érdekében, a lényeg csupán, hogy rendszeresen végezzük. Ám a mozgás önmagában nem elegendő, sőt, a rendszeres sport következtében szervezetünkre, csontjaink egészségére különösen nagy gondot kell fordítanunk, melyet leginkább úgy tudjuk biztosítani, ha megfelelő mennyiségben fogyasztunk vitaminokat és nyomelemeket, elsősorban kalciumot és D-vitamint. A megfelelő csontsűrűség felépítéséhez és megtartásához a szervezetnek elegendő mennyiségű kalciumra van szüksége. Ám nemcsak csontjaink, hanem izmaink, idegrendszerünk, és immunrendszerünk, valamint számos enzim és hormon optimális működéséhez elengedhetetlenül fontos a megfelelő mennyiségű kalcium bevitele, valamint kiválóan megelőzhető rendszeres fogyasztásával a csontritkulás is. A D-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik a vér kalciumszintjének optimalizálásában, valamint annak a csontokba való beépülésében, így szintén aktívan részt vesz a csontépülés folyamatában.

Hatékony megoldás a csontok és a szervezet egészségéért

Kifejezetten azokra az időszakokra, amikor nincs lehetőség a csontok, illetve a szervezet természetes módon történő támogatására, vagyis, úgymond a kertből szedett friss gyümölcsök és zöldségek elfogyasztására, vagy izomzatunk, csontjaink túlzott terhelésnek vannak kitéve, fejlesztettek ki szakemberek egy különleges vegyes gyümölcslevet kifejezetten az „egészséges csontokért”. A kalciumglütonáttal és D3-vitaminnal dúsított lé hozzáadott cukrot nem tartalmaz, ellenben biztosítja a szervezet számára fontos tápanyagokat az ananász, narancs és mangó harmonikus együttesével, melyből már 150 ml elfogyasztása fedezi felnőttek számára szükséges kalcium 25%-át, míg a D-vitamin 75%-át. Az „indiánok orvosságaként” is számon tartott ananász nagyszerűen alkalmazható megfázásos betegségek megelőzésére, valamint kiváló gyulladáscsökkentő, tisztító és emlékezet serkentő hatással bír, valamint gazdag C-vitamin, kálium és folsav forrás. A narancs szintén magas C- vitamin tartalommal rendelkezik, ezen kívül limonoid tartalmának köszönhetően hatékonyan veszi fel a harcot a betegségekkel szemben, valamint segíti a szív-, vese- és izomműködést, továbbá erősíti a csontokat, a „szerelem gyümölcsének” is tartott magnó pedig egyedülálló módon gazdag a szervezet és a csontok számára kulcsfontosságú vitaminokban és ásványi anyagokban. A kíméletes, kézműves eljárással kinyert lé így tartalmazza a gyümölcsök legfontosabb összetevőit, ezáltal erősítve csontjainkat, megőrizve egészségünket az év minden pillanatában.

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!