The Cocktail Party

Az olvadt csokoládé varázslatos hangulata

Az Ünnepek közeledtével mindenki szinte mámorosan hajszolja azt a bizonyos karácsonyi hangulatot. Ellátogatunk a zsúfolt vásárokra, őrült tempóban próbáljuk beszerezni az ajándékokat, és persze minden utcasarkon a már rongyosra hallgatott karácsonyi dalok csendülnek fel. Ma délután sikerült idén először elcsípnem azt az igazán kellemes és megnyugtató, szívet melengető karácsonyi hangulatot, ezt pedig mindenképpen szeretném Veletek… Tovább »

Bűnös élvezet: Sajttortával töltött eper

Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem a fogyókúra sajnos sosem tartozott az erősségeim közé. Egy ideig harcolunk  a kilók ellen, majd elérkezik az a perc is, mikor félretéve fogyidrámát az ember lányának égetőszüksége lesz egy kis édes boldogságra! A következő receptet ezekre a bizonyos melankólikus napokra ajánlom! Felmerül a kérdés, hogy ha létezik epres sajttorta, mi… Tovább »

Fura de finom őszi nasi: sütőtökös-juharszirupos popcorn

A pattogatott kukorica a bulik és esti filmezések elengedhetetlen hozzátartózója. A boltban kapható változatok elkészítése bár egyszerű, ugyanakkor tele vannak különböző ízfokozóval és fantáziátlanok. Ha egy egészségesebb, és kreatívabb nassolnivalóra vágysz, készítsd el magad! Még a juharszirup és sütőtök sem zárja ki egymást!    Bár elsőre az édes popcorn gondolata furcsának tűnik, valójában egy kis… Tovább »

3 isteni őszköszöntő finomság hüvősebb napokra

Édes vajdió, ropogós sárgarépa, pikáns sütőtökkrém. Az ősz ízeit igazán lehet szeretni, ezek azok a finom falatok, melyek megnyugtatnak a borongós idő közeledtével. Íme 3 isteni őszi édesség receptje!  Házi tökös-krémsajtos cupcake juharsziruppal Hozzávalók: 1 csésze liszt, 1 teáskanál sütőpor, 1/2 teáskanál szódabikarbóna, 1/2 teáskanál só, 1/2 teáskanál őrölt fahéj, 1/2 teáskanál őrölt gyömbér, 2 nagy… Tovább »

Újabb trendi péksütemény Amerikából: a croissant-fánk

A macaron és cupcake ideje lejárt, mostanra egy egészen új trendi édesség tartja lázban az egész világot. A cronut egy újabb hibrid péksütemény, tulajdonképpen nem mást, mint a croissant és a fánk keresztezése. És ami a legjobb benne, hogy nemsokára már itthon is kapható, így bármikor megkóstolhatod! A különleges sütemény New Yorkból indult hódító körútjára, mára… Tovább »

4 isteni alacsony kalóriás fagylalt-alternatíva

A tomboló hőségben kevesen tudnak ellenállni egy-két gombóc hűsítő fagylaltnak, pedig ez az örök nyári kedvenc bizony diétánk egyik legnagyobb ellensége. Nem kell azonban lemondanod a hűsítő nyalánkságokról, íme néhány alacsony kalóriatartalmú alternatíva, ami finom és segítségével megóvhatod magad a hőgutától a nagy kánikulában!  Fagyasztott joghurt  A fagyasztott joghurtot a kalóriáktól való rettegés nélkül élvezheted…. Tovább »

Könnyen elkészíthető vendégváró finomság

Itt az ideje a kertipartiknak, az időjárás tökéletes, hogy a szabadban főzőcskézzünk és áthívjuk a barátainkat. Ilyenkor mindig nagy fejtörést okoz, hogy a finom italok mellett milyen süteménnyel készüljünk. Erre a problémára találtunk egy tökéletes csokitorta receptet. Hozzávalók: – 3/4 csésze sótlan vaj – 3/4 csésze cukrozatlan kakaópor -3/4 csésze liszt – fél teáskanál só… Tovább »

Heti Cocktail Nektek: Pezsgő Punch

Végre valahára beköszöntött a nyár és ehhez egy könnyed finomságot választottunk, ami egy igazi frissítőként is szolgálhat. Ez a nem mindennapi kombináció hamar a kedvencünkké válhat, hiszen egyszerűen elkészíthető és nem mellesleg finom is. Hozzávalók: – 3 cl grenadin szirup – 3 cl Cointreau – 2 cl brandy -2 dl száraz pezsgő – pár szem… Tovább »

Heti Cocktail Nektek: Bloody Brain

Így  a vizsgaidőszak és a hétvége közeledtével bizony elég leterheltek vagyunk, ezért egy igazán különleges koktéllal készültünk ez alkalommal  is. A Bloody Brain annyit jelent véres agy, nem kell rosszra gondolni csak a kinézete miatt kapta ezt a nevet. Nagyon finom, de az elkészítése igényel egy cseppnyi türelmet. Hozzávalók: – 3cl Őszibarack likőr – 2… Tovább »

Heti Cocktail Nektek: Boston Cocktail

Egy igazi ínyencséggel készültünk erre a hétre, a gin és az apricot brandy tökéletes harmóniában van egymással, a gin erőteljes ízét kompenzálja egy kis édes brandy, amitől mindenki imádni fogja.  Hozzávalók: – 3 cl Tanqueray London Dry Gin – 3 cl Apricot Brandy – 1 cl Grenadin – jég – fél citrom leve Elkészítése:Vegyünk elő… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!