New York-ban és Párizsban már hagyománnyá nőtte ki magát a Macaron Nap, idén pedig a tavalyi elsöprő siker után immár másodszorra Budapesten is megrendezésre kerül a sütikedvelő közönség számára.
Első ránézésre inkább habcsókra emlékeztet, és sokan kóstolás nélkül rávágják, hogy nem szeretik. Pedig ez a színes édesség szakszerűen elkészítve a leghitetlenebbeket is meggyőzi különlegességéről. A macaron olasz származású, még a 14-15. században kezdték el készíteni, hírnevét azonban a francia cukrászatnak köszönheti.
Elkészíteni azonban rendkívül bonyolult, komoly szakértelmet igényel, ezért otthon csak a legbátrabbak próbálkozzanak vele! A leghíresebb macaronkészítő Párizsban dolgozik, Pierre Hermé cukrászt a sütemények Picassoja-ként is szokták emlegetni, mesterművei időről-időre feltűnnek a francia Vogue lapjain. Leghíresebb kreációja az Ispahan nevű macaron, mely rózsából, licsifa növényből és málnából készül. A süteménykülönlegesség fő összetevői közé tartozik: a darált mandula, cukor, tojásfehérje, és ízlés szerinti édes aroma.
Macaron nap Magyarországon!
Idén március 20-án rendezik meg a második Macaron Napot Budapesten. Az eseményhez a leghíresebb budapesti macaronkészítő cukrászdák csatlakoztak, és bemutatják a nagyközönség számára különlegességeiket. A kiállítók között megtalálhatjuk többek között a Sarki Fűszerest, a Villa Bagatelle, a SUGAR! shop, a Gundel, és a Gerbeaud. A program színességét tükrözi, hogy a szervezők a kisgyermekes családokra is gondoltak, a gyerekeknek lehetőségük van gyurmából süteményt készíteni. Emellett lesz macaronkészítő verseny, macaronkóstolás, és érdekes beszélgetést hallgathatunk Gianni Annoni-val, aki a sütemény eredetéről oszt meg a résztvevőkkel titkokat.
A további részletekről itt olvashattok: http://macaronnap.hu/
A Macaron Nap hivatalos Facebook oldala: https://www.facebook.com/macaronnap.hu
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: