Itt az ideje a kertipartiknak, az időjárás tökéletes, hogy a szabadban főzőcskézzünk és áthívjuk a barátainkat. Ilyenkor mindig nagy fejtörést okoz, hogy a finom italok mellett milyen süteménnyel készüljünk. Erre a problémára találtunk egy tökéletes csokitorta receptet.
Hozzávalók:
– 3/4 csésze sótlan vaj
– 3/4 csésze cukrozatlan kakaópor
-3/4 csésze liszt
– fél teáskanál só
– 1 csésze cukor
– 3 tojás
– 1 teáskanál vanília kivonat
– fél csésze tejföl
– csokibevonat
– tejszínhab
– csokoládé forgács
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra, majd vegyünk elő egy kerek tortaformát. A forma aljára tegyünk viaszpapirt, majd kenjük ki vajjal és kakaóporral. Második lépésként egy közepes tálba keverjük össze az alapanyagokat, a kakaóport, a lisztet, a sütőport és a sót, majd tegyük félre. Egy tálba rakjunk tejszínt, vajat és cukrot és keverjük addig , amíg jó puha nem lesz. Verjük fel a tojást, majd tegyük hozzá a vanília kivonatot. Csökkentsük a keverés sebességét és adjunk hozzá feltváltva lisztet és tejfölt. A tésztát készítsük elő a serpenyőbe, az elkészült tésztaalapot határozottan nyújtsuk szét a pulton, hogy az összes buborék kimenjen belőle. 30-35 percig süssük, fogpiszkáló segítségével tudjuk ellenőrizni, hogy a süteményünk elkészült e. Ezután vegyük ki a sütőből, egy 10 pecig hagyjuk a serpenyőben majd fordítsuk át egy rácsra, hogy teljesen lehűljön. Fedjük be finom csokimázzal az egészet és várjunk míg megdermed. Csokoládé forgáccsal és gyümölcsökkel díszítsük, tejszínhabbal tálaljuk.
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: