The Cocktail Party

Az olvadt csokoládé varázslatos hangulata

Az Ünnepek közeledtével mindenki szinte mámorosan hajszolja azt a bizonyos karácsonyi hangulatot. Ellátogatunk a zsúfolt vásárokra, őrült tempóban próbáljuk beszerezni az ajándékokat, és persze minden utcasarkon a már rongyosra hallgatott karácsonyi dalok csendülnek fel. Ma délután sikerült idén először elcsípnem azt az igazán kellemes és megnyugtató, szívet melengető karácsonyi hangulatot, ezt pedig mindenképpen szeretném Veletek is megosztani.

20131215_141123

Rólam aztán igazán nem lehet mondani, hogy amolyan Grincs féle, ünneprontó lennék, nagyon kedvelem a karácsonyi fényeket, díszeket, meglepetéseket. Mindemellett évről évre egyre inkább azt látom, hogy eltűnt az a varázslatos hangulat, amiről valójában szólnia kellene ennek az időszaknak. Ma délután egy kedves barátnőmnél jártam, aki most először mutatta meg nekem új otthonát, az asztalon pedig egy aranyos kis kerámia hóemberkére mutatott. Biztosan sokan találkoztatok már, vagy akár gyakran használjátok is a fondü-t, de én még csak ajándékba adtam valakinek, nem volt lehetőségem kipróbálni sajnos. De ez ma másképpen történt, és nem is gondolná az ember, hogy pár szem kis csokoládé ennyire fel tudja dobni a beszélgetést, és az egész napját az embernek.

20131215_141101

Mi 60%-os étcsokoládét olvasztottunk a kis hóemberkében, majd kis kekszeket, illetve mandarint mártottunk bele. Az ízéről igazából nincs is mit mondani, mindenki el tudja képzelni, mennyire finom lehet ezeknek az összetevőknek a kombinációja 🙂

Ajánlom mindenkinek egy kellemes beszélgetés mellé, akár vendégváró falatok vagy akár desszert helyett is. Az igazi titka abban rejlik, hogy mivel mindenkinek oda kell kuporodnia a kis kerámia köré, egy igazán bensőséges és meghitt hangulatot teremt maga köré, ahol az aranyos kis pálcákkal együtt nassolhatunk.

20131215_141051

Ha Nektek is kedvetek támadt volna hozzá, találtam más fondü ötletet is, biztos vagyok benne, hogy ezzel is nagy sikert arathatunk a barátok és családtagok között.

Sajtfondü:

  • 20 dkg sajt (legalább háromféle sajtból)
  • 0.5 dl tejszín
  • bors ízlés szerint
  • 1 gerezd fokhagyma

Egy ilyen mártásba nagyon finomak a nyers zöldségek, karikára szelt virslik vagy pirított kenyérfélék.

Remélem Ti is kipróbáljátok, és elmesélitek Nektek milyen kellemes élményeket szerzett ez az egyszerű kis közösségi falatozgatás!

Címkék: , ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!