Könnyen elkészíthető vendégváró finomság

Itt az ideje a kertipartiknak, az időjárás tökéletes, hogy a szabadban főzőcskézzünk és áthívjuk a barátainkat. Ilyenkor mindig nagy fejtörést okoz, hogy a finom italok mellett milyen süteménnyel készüljünk. Erre a problémára találtunk egy tökéletes csokitorta receptet.

41277-cakes-cherry-chocolate-cake.jpg

Hozzávalók:

– 3/4 csésze sótlan vaj

– 3/4 csésze cukrozatlan kakaópor

-3/4 csésze liszt

– fél teáskanál só

– 1 csésze cukor

– 3 tojás

– 1 teáskanál vanília kivonat

– fél csésze tejföl

– csokibevonat

– tejszínhab

– csokoládé forgács

7876_578770615497130_1859619557_n.jpg

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 350 fokra, majd vegyünk elő egy kerek tortaformát. A forma aljára tegyünk viaszpapirt, majd kenjük ki vajjal és kakaóporral. Második lépésként egy közepes tálba keverjük össze az alapanyagokat, a kakaóport, a lisztet, a sütőport és a sót, majd tegyük félre. Egy tálba rakjunk tejszínt, vajat és cukrot és keverjük addig , amíg jó puha nem lesz. Verjük fel a tojást, majd tegyük hozzá a vanília kivonatot. Csökkentsük a keverés sebességét és adjunk hozzá feltváltva lisztet és tejfölt. A tésztát készítsük elő a serpenyőbe, az elkészült tésztaalapot határozottan nyújtsuk szét a pulton, hogy az összes buborék kimenjen belőle. 30-35 percig süssük, fogpiszkáló segítségével tudjuk ellenőrizni, hogy a süteményünk elkészült e. Ezután vegyük ki a sütőből, egy 10 pecig hagyjuk a serpenyőben majd fordítsuk át egy rácsra, hogy teljesen lehűljön. Fedjük be finom csokimázzal az egészet és várjunk míg megdermed. Csokoládé forgáccsal és gyümölcsökkel díszítsük, tejszínhabbal tálaljuk.

Címkék: , , ,
Tovább a blogra »