Itt az ideje a kertipartiknak, az időjárás tökéletes, hogy a szabadban főzőcskézzünk és áthívjuk a barátainkat. Ilyenkor mindig nagy fejtörést okoz, hogy a finom italok mellett milyen süteménnyel készüljünk. Erre a problémára találtunk egy tökéletes csokitorta receptet.
Hozzávalók:
– 3/4 csésze sótlan vaj
– 3/4 csésze cukrozatlan kakaópor
-3/4 csésze liszt
– fél teáskanál só
– 1 csésze cukor
– 3 tojás
– 1 teáskanál vanília kivonat
– fél csésze tejföl
– csokibevonat
– tejszínhab
– csokoládé forgács
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 350 fokra, majd vegyünk elő egy kerek tortaformát. A forma aljára tegyünk viaszpapirt, majd kenjük ki vajjal és kakaóporral. Második lépésként egy közepes tálba keverjük össze az alapanyagokat, a kakaóport, a lisztet, a sütőport és a sót, majd tegyük félre. Egy tálba rakjunk tejszínt, vajat és cukrot és keverjük addig , amíg jó puha nem lesz. Verjük fel a tojást, majd tegyük hozzá a vanília kivonatot. Csökkentsük a keverés sebességét és adjunk hozzá feltváltva lisztet és tejfölt. A tésztát készítsük elő a serpenyőbe, az elkészült tésztaalapot határozottan nyújtsuk szét a pulton, hogy az összes buborék kimenjen belőle. 30-35 percig süssük, fogpiszkáló segítségével tudjuk ellenőrizni, hogy a süteményünk elkészült e. Ezután vegyük ki a sütőből, egy 10 pecig hagyjuk a serpenyőben majd fordítsuk át egy rácsra, hogy teljesen lehűljön. Fedjük be finom csokimázzal az egészet és várjunk míg megdermed. Csokoládé forgáccsal és gyümölcsökkel díszítsük, tejszínhabbal tálaljuk.